Voor gourmetten en steengrillen heeft u een ruime keus uit vlees, gevogelte, wild en vleeswaren. Geschikte vleessoorten zijn:
- varkensvlees: haas, oester, schnitzel, filet, fricandeau, gehakt, slavink en lever
- rundvlees: ossenhaas, entrecote, biefstuk, tartaar en gehakt
- kalfsvlees: kalfshaas, oester, schnitzel, fricandeau, blinde vink, gehakt en lever
- lamsvlees: lamshaasje, filet, koteletjes, lapjes van de bout, shoarma en gehakt
- gevogelte: kip- en kalkoenfilet
- wild: alle malse magere delen van wild zijn geschikt: hazenrugfilet, konijn, eendenborst, duivenborst, reebiefstukjes, wildzwijn biefstukjes
- vleeswaren: ham, bacon, casselerrib, spekjes, boterhamworst, gebraden gehakt, cocktailworstjes. Vooral voor kinderen zijn vleeswaren een goede keus omdat die alleen maar opgewarmd moeten worden en dus snel klaar zijn