De Barbecue "Tips"

  • IJskoud vlees kan aanbranden terwijl het van binnen nog rauw is. Haal het vlees daarom een uur voordat u het gaat bereiden, uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.
  • Leg het rooster pas op de barbecue als de houtskool grijs is geworden. Zo krijgt u geen walmaanslag. En heb geduld: beter een uur wachten dan te vroeg beginnen. Zorg voor verschillende warmteplekken door plekken met meer en minder houtskool te maken. U kunt ook de temperatuur regelen door het rooster te verstellen.
  • Leg nooit vlees met sausjes op het rooster. De sausjes verbranden onmiddellijk en het vlees koekt vast. Dep gemarineerd vlees eerst droog voordat het op de barbecue gaat.
  • Draai het vlees niet meteen om, maar wacht tot er een ‘korstje’ is ontstaan. Dan laat het vlees makkelijk los en wordt het niet beschadigd.
  • Leg worstjes op aluminiumfolie. Dat voorkomt dat het vet gaat branden.

Zelf spiesen rijgen

  • Gebruikt u verschillende soorten vlees? Zorg er dan voor dat de stukjes vlees die rood of rosé moeten blijven (rundvlees) groter zijn dan de stukjes die echt moeten garen (varkensvlees).
  • Druk de blokjes vlees (en eventueel groente) op de pennen niet te stevig aan, maar laat wat ruimte zodat de stukjes door en door gaar kunnen worden.
  • Leg houten stokjes van tevoren een tijdje in water. Het hout zuigt zich dan vol vocht, waardoor de stokjes langer op de barbecue kunnen liggen zonder te verbranden.

BBQ 2023 (prijswijzigingen voorbehouden)

BBQ2023-1-1

BBQ 2023 (prijswijzigingen voorbehouden)

BBQ2023-2
Slow of snel?

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

P. Valent, Keurslager

's Gravenstraat 187
4567AD Clinge
0114312116

Openingstijden

maandag 08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 12:00
13:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 13:00
zondag Gesloten